Tentoonstelling Faces from the Twenties

Tentoonstelling Faces from the Twenties

In deze korte film toont Jean hoe zij het meer dan levensgrote schilderij van Anna Elizabeth de Vlugt schildert in haar studio in Den Haag. Ze vertelt hierbij over het project en haar fascinatie voor de oude foto’s van de fotograaf Merkelbach.

‘Faces from the Twenties’ is een niet alleen een tentoonstelling maar ook een belevenis. Portretten van vrouwen uit de twintiger jaren komen tot leven, niet alleen in de authentieke mix van klassieke schilderkunst en moderne technologie, maar ook door de persoonlijke verhalen die de vrouwen te vertellen hebben. Klik op de afbeeldingen om meer over hen te weten te komen…

“Deze charmante dames zijn vastgelegd op het moment suprême van hun leven.”

De tentoonstelling is gebaseerd op elf portretten uit de collectie van de beroemde Amsterdamse fotograaf Jacob Merkelbach. Een ondeugend ogende dochter van een burgemeester, een bekende Nederlandse filmster, een vrouw van een verzetsheld en een charmante vrouw die later de moeder van Harry Mulisch zou worden, stuk voor stuk zijn het dames op het moment suprême van hun leven. Gehuld in bont, juwelen en zijde hebben zij Jean Elliot geïnspireerd om ze nu, bijna een eeuw later, in felle kleuren opnieuw te vereeuwigen.

“Jean verrast de toeschouwer met deze spectaculaire serie portretten ‘Faces from the Twenties’. Jonge vrouwen, neergezet in fel sprankelende kleuren. In volstrekte stilte en gedrevenheid bereikt zij een zeldzame hoogte die gezien mag worden.” – Fred Klomp

“Mooi werk” – Jan des Bouvrie

 

Jean-Elliot-Merkelbach-collection Elf Portret Schilderijen

Deze prachtige tentoonstelling omvat elf spectaculaire levensgrote schilderijen die de make-over laten zien van kleine zwart-wit foto’s naar grote, krachtige en kleurrijke portretten. Met deze schilderijen neemt Jean Elliot ons mee terug in de tijd. De portretten overbruggen moeiteloos een tijdperk van honderd jaar en tonen ons de vergankelijkheid maar tevens ook de infiniteit van het leven.

Tentoonstellingen
Amsterdam – Annual Dutch Art Fair 
World Fashion Center

Rotterdam – Nationale Kunstdagen
Ahoy

 

Al het werk van Jean Elliot is auteursrechtelijk vastgelegd en beschermd. CCProof-klein