Rembrandt project

Rembrandt project

Jean Elliot heeft Leonardo Da Vinci – Holbein – Rembrandt en Vermeer, haar favoriete grootmeesters veel bestudeert. Ze zijn nog steeds een ware inspiratiebron en leerschool voor haar.

In opdracht van de Rembrandt Society heeft Jean een tiental zelfportretten geschilderd van Rembrandt ter gelegenheid van zijn geboortejaar 400 jaar geleden. De portretten laten hem zien in verschillende levensfases. Tijdens het Rembrandt Gala in grand hotel Huis ter Duin in Noordwijk zijn de zelfportretten van Rembrandt tentoongesteld in de grote zaal van Huis ter Duin en geveild door Veilinghuis Christies.

Jean Elliot: “Het vertalen en overbrengen van uitdrukking, emotie en expressie van een gezicht, naar een schildersdoek is nog niet zo makkelijk of vanzelfsprekend. De perfectie zit hem in de details, van de ogen, de neus, de mond, de schaduw, licht en donker, de kleuren en het contrast. Alles volgt elkaar op in lagen, maar bovenal zijn het de ogen, die moeten spreken, zoals in werkelijkheid. Kleuren zijn boeiend, ze vormen het geheel en vertalen iedere emotie in een gezicht. Wat me altijd enorm boeit is dat je met een klein basis pallet aan kleuren, enorme varianten kunt creëren.”

“Met groot gevoel en respect voor Rembrandt voltooide zij een serie zelfportretten naar hem van fabelachtige kwaliteit.” – Fred Klomp

In haar enthousiasme en liefde voor Rembrandt heeft ze ook een schitterende kopie geschilderd van De Nachtwacht. Uitgevoerd op één zesde van de ware grootte. Het is dé blikvanger in haar Studio in Den Haag. Zelf noemt ze het haar ‘Haagse Nachtwacht’.

Bekijk ook haar andere werk en projecten: Rembrandt project, Faces from the Twenties‘Je bent een kind van je tijd’, Culinaire schilderijenParticuliere opdrachten en een volledig overzicht van haar werk.

 

Al het werk van Jean Elliot is auteursrechtelijk vastgelegd en beschermd. CCProof-klein