Rembrandt Project 2019

Rembrandt Project 2019

Rembrandts intrigerende schildertechniek heeft zowel tijdens zijn leven als tot vandaag de dag ontelbaar kunstliefhebbers geprikkeld.

Voor mij was het een enorme uitdaging om verschillende stijlen en technieken van Rembrandt te imiteren. Onder andere zijn met de jaren slechter wordende gezichtsvermogen veranderd zijn werkwijze in de loop der jaren. Van het zetten van zeer fijne penseelstreken ging hij steeds meer groffer schilderen, wat het interpreteren van zijn werk op de juiste manier moeilijk maakt.

Met haar reproducties echter is Jean er goed in geslaagd specifieke talenten zoals de weergave van lichtval te benaderen.

Bekijk het complete serie van Rembrandt portretten in deze galerie.

Nachtwacht
Rembrandt is voor mij een groot voorbeeld. Zijn manier van schilderen vind ik adembenemend. In mijn studio hangt de Nachtwacht die ik geschilderd heb. Daar heb ik een jaar over gedaan. Ik noem het mijn Haagsche Nachtwacht en het heeft ook de afgesneden delen die het origineel niet meer heeft. Het is nu het Rembrandt jaar, dus dit schilderij hangt in mijn studio etalage, komt het zien.


Jean Elliot