Masterclass ‘Wit schilderen’

Masterclass ‘Wit schilderen’

group-masterclass-2015-paintingwhite-studiojeanJean met een aantal van de Masterclass cursisten en hun werk.

Een keer per jaar geef ik aan mijn leerlingen een Masterclass. In voorgaande jaren was dat bijvoorbeeld, schilderen met drie primaire kleuren, Intensief leren tekenen, Figuurtekenen en Meesterschap van kleur en contrast. In 2015 ging de Master class over het schilderen van de kleur wit.

Witte objecten schilderen lijkt moeilijk, maar met de instructies, tips en oefeningen die ik tijdens deze lessen gaf was het makkelijker dan de masterclass volgers in eerste instantie hadden gedacht. Ik denk dat de mijn leerlingen met deze nieuw aangeleerde kunstschilder tips ook in de reguliere lessen beter kleuren zullen kunnen mengen en veel baat hebben gehad bij de gegeven oefeningen. Don’t forget, Art is a habit of a life time!


Jean Elliot

Geef een reactie