Lang Leve Rembrandt!

Lang Leve Rembrandt!

Lang leve Rembrandt is de tentoonstelling die in de zomer van 2019 in het Rijksmuseum hangt. Van amateur tot professionele kunstenaar en van jong tot oud, iedereen kan een zelfgemaakt kunstwerk inzenden. Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen in de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt van 15 juli t/m 15 september 2019.

Foto credits: Rijksmuseum – 2014 – John Lewis Marshall

Het lijkt mij fantastisch om één van mijn zelfportretten van Rembrandt tentoongesteld te zien in het prachtige Rijksmuseum. Een unieke gelegenheid waar ik zeker aan mee wil doen. Wel spannend hoor, want er zijn een aantal selectie rondes waar iedere deelnemend kunstenaar doorheen moet. Ik heb een aantal zelfportretten van Rembrandt geschilderd op een groter formaat dan de originele afmetingen. Hier heb ik lange tijd aan gewerkt. Rembrandt is één van mijn helden. In Rembrandt bewonder ik bijzonder zijn unieke manier om te spelen met licht en donker, werkelijk meesterlijk.

Naast de zelfportretten heb ik ook de Nachtwacht geschilderd op één zesde van de ware grootte, dus toch nog 132 cm x 178 cm. Ik ben erg trots op mijn Haagsche Nachtwacht en hij hangt in mijn studio in Den Haag.

Ik kies één schilderij uit om in te zenden voor de tentoonstelling in het Rijksmuseum. Wie weet hangt deze er komende zomer. Welke ik instuur, houd ik nog geheim…. Wordt vervolgd.


Jean Elliot