Faces from the Twenties en hun auto’s

Faces from the Twenties en hun auto’s

Drie portretten van de vrouwen uit de tentoonstelling ‘Faces from the Twenties’ hebben een nieuw onderkomen gevonden bij een prachtige collectie oldtimers. Alice Schwarz, Annie Bos en Anna Elisabeth de Vlugt kijken uit over Packards uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Gehuld in prachtige kleurrijke kleding en omhult door een sierlijke lijst pronken ze aan de muur.

Wij bezochten de drie dames in hun nieuwe huis en overhandigde de nieuwe eigenaren, Bert Roubos en Louise Jansen. het bijbehorende boek ‘Faces from the Twenties’. Dit boek geeft een mooi beeld van de gelijknamige reizende tentoonstellingen in het World Fashion Center in Amsterdam en in Rotterdam tijdens de Nationale Kunstdagen in Ahoy.

Het boek omvat elf spectaculaire schilderijen die de make-over laten zien van kleine zwart-wit foto’s naar grote, krachtige en kleurrijke portretten. De originele afbeeldingen komen uit het Nationaal Archief van Amsterdam en zijn vastgelegd op het celluloid door de fotograaf Merkelbach. Hij had een bijzondere fotostudio in Amsterdam waar het licht vanuit een speciaal gebouwde koepel in zijn studio viel. Zo maakte hij buitengewoon mooie foto’s van modellen, bekende Nederlanders, acteurs en actrices en zelfs van de Koninklijke familie. Met deze schilderijen neemt Jean Elliot ons mee terug in de tijd. De portretten vertellen ons hun persoonlijke verhalen en overbruggen moeiteloos het tijdperk van honderd jaar en tonen ons tevens de vergankelijkheid van het leven.

We wensen de dames veel geluk in hun nieuwe huis, ze hangen er prachtig bij.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bekijk hier de film ‘Faces from the Twenties’. Jean Elliot schildert in haar Haagse atelier, Anna Elisabeth de Vlugt, één van de elf vrouwen uit de gelijknamige tentoonstelling.
Van tekening op het doek tot verfstreken en opbrengen van het bladgoud, deze korte film geeft een mooie impressie van haar manier van werken.


Jean Elliot